На 19 червня був запланований туристичний маршрут по визначним історично-архитектурно-релігіозним пам'яткам Чернівців. Пішохідний навколо Кобелянської! Километраж марафонський! )))
Но спочатку
сніданок! І якщо що, в склянці зовсім не яблучний сік )))
І ми вирушили з Кобелянської по Руській! Тут як і в Кам'янці - то вірменська площа, то єврейська, то вірменська вулиія, то руська... українських нема )))
Перша локація Катедральний Собор Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ
Наступна,
Свято-Миколаївський собор (УПЦ)
На похмілля краще не дивитись )))
Доречі, поруч з архитектурою періоду Австро-угорщини, дворики а-ля Адесса, які мені так подобаюця
І родзинка сучасних технологій на фоні старовинних фасадів
Це вже не мережа! Це мереживо!!!
А я ще лаявся на
синевірський стовп...
Вийшли на Площу Пресвятої Марії (площа Турецької криниці)
Ну, такє собі...
Наступний "КП" Резиденція митрополитів Буковини і Далмації, до якої дивились все шо попадалось по витіюватому маршруту.
Дойшли, но бидло-охоронець на вході в парк Чернівецького національного університету, спортив настрій. Хоч я і готовий був до такого, начитавшись відгуків, но це перевершило всі очікування! Маврьона, розвернулась і пішла, коли я вже хотів визивати поліцію... ні форми, ні бейджика... на фоні того гівнюка, охоронці АТБ взірець ввічливості і повагі до відвідувачів. Був ще вариант уєбать, но тоді б поліцію визивав він, і день би був остаточно зіпсований... просто послав нaхyй
Зробив фото зовні
Наздогнав Маврьону, і повів на вечерю в ресторацію української кухні
Fayno -
https://goo.gl/maps/EmgCPDYAFjMA1LzV6?g_st=acНастрій був відновлений, і ми розтрясли калорії по вечернім Чернівцям )))